vrijdag 26 oktober 2012

Krullen met sokken

Meiden met krullen willen stijl haar, en meiden met stijl haar willen krullen. Ik ben een type met stijl haar, en dus, wil ik natuurlijk krullen. Maar ja, om het nou elke dag te krullen met een krultang is nou ook weer niet bepaald goed voor de gezondheid van je haar, zelfs met een heat protectant is de schade nog steeds behoorlijk groot. Een tijd heb ik het volgehouden om elke dag die ouwe trouwe tang erbij te pakken, maar er was niet tegenop de smeren met crempjes, conditioners en olies, dus ik moest wat anders bedenken, iets zonder hitte en wat niet schadelijk zou zijn. Zo kwam ik op wat tutorials waarbij je niets anders dan enkel je sokken nodig hebt, ideaal! 

Je hebt nodig: 
Water
3 (lange) sokken
krul spray/creme/mouse (optioneel)

Het enige wat je hoeft te doen is je vochtige haar (met als je wilt, toegevoegde mouse) te verdelen in 3 secties. Een bovenste sectie, en twee onderste secties. Deze 'rol' je alledrie in een aparte sok, die je vervolgens dicht knoopt. En klaar es kees! (Excuses voor het make-uploze hoofd) 

Maak eerst een bovenste sectie 


En dan een linker en een rechter erbij, dat ziet er vanboven zo uit 

En nu als een fabulous fashionista slapen met sokken en al 

Het enige wat je nu nog moet doen is lekker slapen en wakker worden met weelderige krullen. Wat ik meestal doe ik nog even een spraytje haarlak erop en de voorste plukken met mijn krultang naar buiten krullen, omdat deze soms verkeerd vallen in mijn gezicht. Op deze manier krijg je het Ferrah Fawcett effect, en wie wil dat nu niet?! 
Tadaa! Het eindresultaat zijn mooie, en vooral natuurlijke krullen

4 opmerkingen:

 1. Ooh wow wat mooi! Dat dit is gelukt met sokken.. dat wil ik ook eens proberen! Groetjes Bertine - www.aboutfashion.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 2. waaauw! die krullen zien er echt supermooi uit! Zelf heb ik dit soort krullen van mezelf, maar heel handig voor degenen die dit soort krullen ook willen. En dat met sokken, haha! Ik vind het echt fantastisch:)

  Liefs,
  Lisa

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het ziet er zeer charmant uit ja haha! Maar het werkt wel echt. Heel leuk om is uit te proberen! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wauw zeg, van deze diy had ik nog nooit gehoord! wel een prachtig resultaat!
  Ik ga het ook een keertje proberen!

  Liefs,
  Lotte

  BeantwoordenVerwijderen